Concepute pentru tratamentul termic al produselor din carne, pește și brânză.
Avantaje:
- scurtarea procesului tehnologic
- economie de energie
- pierderi minime în greutate
- calitatea si stabilitatea înaltă și a produselor
- distribuția uniformă a temperaturii
Avantajele construcției:
- structura din oțel inoxidabil;
- construcția in secțiuni;
- sistem de control cu microprocesor;
- sistem de alimentare cu abur, electric, abur-electric, petrol sau gaz;
- sistem individual de circulație a aerului, încălzire și umidificare pentru fiecare secțiune;
- proprietăți de izolare termica ridicată a camerei datorita spumei poliuretanice și umplutură de vată minerală;
- podeaua camerei realizată în ansamblu, adică în metoda de tanking;
- căi fixe de acces (nu înclinate) integrate cu podeaua;
- sistem automat de spălare - facilitează menținerea curățeniei;
- un sistem inovator de asamblare a pereților laterali care să permită montarea camerei într-o cameră cu lățimea de 1600 mm.
Procese tehnologice:
- Sedimentare
- Uscare
- Uscarea și afumarea
- Afumare doar cu fum
- Afumare prin fum cu abur
- Afumare rece
- Fierbere
- Ventilare
Afumatori de execuție specială:
- Camere pentru coacere (până la 135oC)
- Case de fum cu sistem de răcire care să permită desfășurarea proceselor de afumare la rece
- case de fum cu sistem dual de încălzire
- case de fum electrice, de petrol, gaze, cu abur scăzut suplimentar
- camere cu opțiunea de pulverizare a apei